TARİHÇE

27.11.2012 4828

Okulumuz 1992 yılında açılmış olup daha sonra bünyesine YDA liseyi de alarak eğitim ve öğretime başlamış, daha sonra MEGEP proje okuluna dönüşmüştür. Okul programı değişiklikleriyle genel lise olarak eğitim ve öğretime devam etmekte olan okulumu 2012-2013 eğitim ve öğretim yılından itibaren Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak eğitime devam etmektedir. Yakın bir dönemde sağlık hizmetleri alanında eğitim veren okulumuzun ismi Çağrıbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.

 

ÇAĞRI BEY KİMDİR ?

 

Çağrı Bey, (990-1060).

Selçuklu hükümdarı Tuğrul Bey'in kardeşidir. Tuğrul Bey'le devleti ortak yönetmişlerdir. Horasan Melikliği yapmıştır. Bizans'ın kaleleri olan Vaspurakan ve Ani kalelerine karşı sefer düzenleyerek büyük kazanç sağladı.

1035 yılında Gazneli hükümdarı Mesut üstüne yapılan seferde Mesut yenildi. Bir antlaşma yapıldıysa da buna uymayan Mesut'u,Çağrı Bey yendi ve 1037 yılında Merv şehrini ele geçirdi.

1040 yılında Dandanakan Savaşı yapıldı. Çağrı Bey komutasındaki Selçuklular Gaznelileri yendiler ve böylece bu savaş Selçukluların devlet olmasında büyük rol oynadı.

Öbür Türk boylarıyla akrabalıklar kurdu. 1059′da Tuğrul Bey'e karşı ayaklanan yeğeni İbrahim Yınal'ın ayaklanmasını bastırdı. 1060′ta hastalanarak Serahs adı verilen yerde öldü.